Persoonlijk advies door een professional
Gratis verzending vanaf €55
 Gegarandeerde tevredenheid
Eerlijke en hoogwaardige producten
Persoonlijk advies door een professional
Gratis verzending vanaf €55
Gegarandeerde tevredenheid
Eerlijke en hoogwaardige producten

Verkwikkende slaap


Viva +

Viva +

26,61€

1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Een goede slaap.

Een goede nachtrust is cruciaal. Het beïnvloedt elk onderdeel van ons leven: van onze prestaties op het werk en de interacties met anderen tot onze gezondheid en mentaal welzijn op de lange termijn. In de snel draaiende maatschappij van vandaag is het voor veel mensen vaak moeilijk om te genieten van een diepe en herstellende nachtrust.

Een voldoende, lange en vooral ongestoorde slaap is belangrijk voor allerlei essentiële processen in je lichaam die je nodig hebt om je vitaal te blijven voelen. Zo is een goede slaap nodig voor de goede werking van je afweersysteem, je immuunsysteem, je hormonale systeem, je zenuwstelsel, je stressbelasting en niet te vergeten het goed functioneren van je hersenen.

In onze slaap verwerken we de emoties en gebeurtenissen en we elimineren tevens afvalstoffen die we in de ochtend uitscheiden.

Tijdens onze wakkere uren verbruiken onze cellen onze energiebronnen. Bij dit proces worden bijproducten gecreëerd, waaronder adenosine. Adenosine bouwt zich de hele dag op, wat leidt tot een afname van dopamine – de neurotransmitter die ons alert en gefocust houdt. Als adenosine stijgt, daalt dopamine, wat resulteert in een slaperig gevoel dat je ‘s nachts krijgt. Dus, naarmate adenosine zich opstapelt, neemt de drang om te slapen toe.

Terwijl we slapen, ruimen we adenosine uit het lichaam en dit stelt ons in staat om de volgende ochtend de dag fris en alert te beginnen.

Als je niet voldoende herstellende nachtrust hebt, zal op termijn ons algemeen welzijn hieronder lijden.