Persoonlijk advies door een professional
Gratis verzending vanaf €55
 Gegarandeerde tevredenheid
Eerlijke en hoogwaardige producten
Persoonlijk advies door een professional
Gratis verzending vanaf €55
Gegarandeerde tevredenheid
Eerlijke en hoogwaardige producten

Curcumine


Zoekopdracht verfijnen

Curcumine

Curcumine

41,28€

1 - 1 van 1 (1 pagina's)

Wat is curcumine?

De belangrijkste werkzame stof in kurkuma is curcumine (E100) een antioxidant met ontstekingsremmende en zuiverende werking.

Kurkuma-longa is een plant met vele heilzame eigenschappen. Zoals reeds gezegd bezit hij onder andere het vermogen ontstekingen te remmen. In deze wortel zit een fluorgele tot oranjekleurige stof, genaamd CURCUMINE. Deze curcumine is de krachtpatser die het grootst aantal heilzame eigenschappen van de kurkumawortel vertegenwoordigt terwijl het kurkumapoeder zelf vooral een gunstige invloed op ons spijsverteringsstelsel uitoefent.

 

De werkzaamheid en samenstelling van deze stof, curcumine, werd voor vele doeleinden onderzocht. Curcumine is samengesteld uit Curcuminoïden, dit zijn vetoplosbare polyfenolen.

 

Polyfenolen werken ontstekingsremmend en hebben een anti carcinogene werking (werken kanker tegen). Ze beschermen de lichaamscellen tegen vrije radicalen en vertragen de verbranding in de cel. Ook verminderen ze de afzet van vetachtige stoffen in de bloedvaten en zorgen voor een daling van LDL- cholesterol, waardoor minder arteriosclerose optreedt. Ook verlagen ze het risico op de ziekte van Alzheimer. Polyfenolen hebben ook een bloeddrukverlagend effect.


Kurkuma bevat slechts 2 – 5% curcuminoïden. Gezien de werking van de Kurkumawortel vooral te danken is aan de krachtige eigenschappen van de curcumine zal men deze laatste stof heel dikwijls gaan afzonderen uit de Kurkumawortel om op deze manier geneeskrachtige middelen samen te stellen waarin de kracht van de curcumine optimaal kan worden ingezet.