Persoonlijk advies door een professional
Gratis verzending vanaf €55
 Gegarandeerde tevredenheid
Eerlijke en hoogwaardige producten
Persoonlijk advies door een professional
Gratis verzending vanaf €55
Gegarandeerde tevredenheid
Eerlijke en hoogwaardige producten

Omega 3 en Omega 6 Balans


Omega 3 Balance OIl

Omega 3 Balance OIl

35,00€ Excl. BTW: 32,11€

BalanceOil AquaX, 300 ml

BalanceOil AquaX, 300 ml

45,00€ Excl. BTW: 41,28€

BalanceOil+ Vegan

BalanceOil+ Vegan

70,00€ Excl. BTW: 64,22€

Balance oil 100 ml - Orange, lemon, mint

Balance oil 100 ml - Orange, lemon, mint

12,00€ Excl. BTW: 11,01€

1 - 5 van 5 (1 pagina's)

Over Omega 3 en Omega 6 balans

 

De verhouding tussen Omega 3 en Omega 6 vetzuren is uiterst belangrijk!!!!

Beide zogenaamde meervoudig onverzadigde vetzuren kan ons lichaam niet zelf aanmaken en moeten we dus via onze voeding binnen krijgen.  Daarom noemen we ze essentiële vetzuren.

Door onze hedendaagse dikwijls bewerkte voeding krijgen we  Omega-6 vetzuren in veel te hoge mate binnen en omega-3 eigenlijk nog maar amper. Omega-3 is plantaardig (o.a. noten en zaden) voorhanden, maar de belangrijkste omega-3 vetzuren, de zogenaamde EPA en DHA zijn met name afkomstig uit (vette) vis.

Ontstekingen spelen een belangrijke rol bij het opruimen van binnendringende micro-organismen of beschadigd weefsel.

Een ontstekingsreactie is een samenspel van eiwitten met cellen in het bloed en cellen van de vaatwand, de zogenaamde endotheelcellen. Door lokale ontstekingsmediatoren raken deze endotheelcellen geactiveerd, waardoor ze meer doorlaatbaar worden voor plasma-eiwitten en ze leukocyten de mogelijkheid geven om op die plek de bloedbaan te verlaten. In de meeste gevallen leidt dit proces tot een effectieve opruiming van de micro-organismen en herstel van het beschadigde weefsel dat de oorzaak was van de ontsteking.

Echter, ontstekingsreacties zijn niet altijd onschuldig, maar kunnen ook schade aan weefsels berokkenen. Beschadigde en dode cellen, ontstaan als gevolg van de initiële ontsteking, kunnen de ontstekingsreactie verergeren d.m.v. bijvoorbeeld vrijgekomen histonen en/of DNA, waardoor er een vicieuze cirkel ontstaat. Ook wanneer een infectie niet volledig opgeruimd kan worden, zal de ontsteking chronisch worden, hetgeen kan leiden tot orgaanschade.

Een gebrek aan Omega 3 kan eveneens leiden tot Hart- en vaatproblemen, chronische ziekten maar ook tot mentale gezondheidsproblemen zoals:

-        Angst

-        Boosheid

-        Depressie

-        Vermoeidheid

-        Verwarring

-        Gebrek aan energie

Het is dus uiterst belangrijk een goede verhouding tussen Omega 3 en Omega 6 in ons lichaam te hebben. Een ideale verhouding heeft minder van 3 Omega 6 voor 1 Omega 3!!